Rädda Tallbergs Förlag

Vi ger ut läsvärd litteratur för alla, med mål att skapa förebilder för minoritetsgrupper

Se filmen hos

Rädda Tallbergs Förlag

Hej alla fina människor!

I dessa Corona-tider har allt avstannat så därför vädjar Tallbergs Förlag nu om din hjälp. Vår verksamhet, förutom publicering av böcker, omfattar även föreläsningar, boksigneringar och andra typer av evenemang vilka bidragit till företagets verksamhet. Denna inkomstkälla har nu helt försvunnit.

För att vi ska kunna fortsätta vårt arbete behöver vi er hjälp!

Hur kan du hjälpa?


Bokklubb
Vi har en bokklubb där du som medlem får en bok varje månad. Kostnaden är 149 kr per månad och då ingår även frakt av boken. Vi har också ett belöningssystem för medlemmar som värvar nya medlemmar, en ny medlem ger ett presentkort på 100kr. Värva 10 nya medlemmar och få ett presentkort på 1000kr!

Bokklubb: https://www.tallbergsforlagsbokhandel.com/bokklubb


Digital skrivkurs
Vi har även en digital skrivkurs som ska ge inspiration för skrivandet. Om du eller någon i din närhet funderar på att skriva så är detta perfekt. Kolla in!

Skrivkurs: https://kurser.webb-kurser.se/p/att-vaga-skriva


Böcker
Böcker är ett fantastiskt tidsfördriv under rådande situation. Ge gärna bort en bok eller två som gåva till någon du gillar! Läs mer om kommande utgivning längre ned!


Vi har både fysiska och digitala böcker (e-böcker och ljudböcker).
Handla via vår egen nätbutik och ange koden TF20 för att få 20% rabatt vid köp över 400kr. Vid köp över 300kr levereras böckerna utan kostnad för frakt.

Butik: https://www.tallbergsforlagsbokhandel.com/


Dokumentären "Rädda våra liv"

På SF-anytime kan du se vår dokumentär där vi följer tre familjer, som alla har accepterat sina barn som trans från och med första gången de kom ut. 

SF-anytime: https://www.sfanytime.com/sv/movie/i-radda-vara-liv


Donation

Om du vill stötta oss utan att köpa en produkt eller tjänst så kan du ge en donation via GoFundMe. Pengarna går oavkortat till de fasta utgifter vi har varje månad. Till exempel externa redaktörer, formgivare, översättare och korrekturläsare. 

GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/radda-tallbergs-forlag
Vad händer framöver?

Kommande utgivning inkluderar bland annat:

"För dig som ser på", juli/augusti 2020,
en handbok för dig som är anhörig till  en hbtq-person

Unga HBTQ-personer är som grupp mentalt utsatta och för att komma tillrätta med detta behöver vi börja med dem som står närmast samt lyfta fram erfarenheter från andra som har brutit normer.

I boken "Till dig som ser på" medverkar bland andra artisten Anne-Lie Rydé och fotbollsprofilen Glenn Hysén och delar med sig av sina erfarenheter. Medverkar gör även normpsykologen Lina Bodestad, socionomen Anneli Svensson och föreläsaren Camilla Gisslow.

Boken har tagits fram i samarbete med nätverket Stolta Föräldrar till HBTQ-barn.


Klicka här för att förboka "Till dig som ser på""Drömfångaren", juni 2020,
uppföljaren till "Kraften" av Marcus Tallberg och Elin Frykholm.

Kan en grupp ungdomar verkligen starta en revolution? Freija, Embla och Ivalde funderar kring denna möjlighet efter att själva ha genomfört en dramatisk flykt från militärskolan Bionbyr. Deras slutliga mål är att kunna avslöja korruption hos såväl President som Myndighet. Men vägen dit blir mycket längre och svårare än vad de från början hade räknat med. De är jagade, efterlysta och inte tillräckligt starka för att stå emot fiendens styrka. De behöver utveckla sina krafter och tar hjälp av kattfolket, ett mytiskt släkte som ingen egentligen tror existerar. Freija oroas även av rykten som påstår att en person i omgivningen sägs kunna förvandla drömmar till verklighet.


Klicka här för att förboka "Drömfångaren""Urmakaren på Filigree Street", augusti 2020,
översättning av "The Watchmaker of Filigree Street" av Natasha Pulley.

Hans liv var som ett urverk – ända tills han mötte urmakaren

Platsen är London. Året är 1883. Thaniel är en helt vanlig kontorist tills en bomb på Scotland Yard nästan spränger honom i bitar. Ett mystiskt fickur, som hamnat i hans ägo, leder honom till en japansk urmakare som tycks ha magiska krafter.

Är urmakaren inblandad i bombdådet? Är Thaniel egentligen så alldaglig som han tror? Och när Thaniel får ett giftermålsanbud, vem ska han välja – kvinnan eller urmakaren?

”Förtjusande, obönhörligt charmig och djupt gripande... Enastående”
- Los Angeles Times


Klicka här för att förboka "Urmakaren på Filigree Street"
"Ospårat", hösten 2020,
Palle är trött både på bråken där hemma och på sina barndomsvänner, för hon är inte längre som de är. Däremot är hon nyfiken på Hanna, skolans enda vettiga lärare. Hanna vill slita sig loss från sin relation med Eva men hon vågar inte. För utan Eva, vem är Hanna då? Och så är det Lova, som drar sig undan hela världen. Men kanske är det hon som har störst inre styrka av alla.

"Ospårat", Sanna Mac Donalds tredje roman, är en vardaglig berättelse som utforskar normer kring kön, sexualitet och relationer från tre olika perspektiv. Den är allvarlig och lågmäld, men också varm och humoristisk.


Klicka här för att förboka "Ospårat"Tack för ditt stöd!