Författare
Marcus Tallberg, författare
Emma Björck, författare
Emma Björck, författare

Marcus Tallberg

Född och uppvuxen cirka 30 minuter utanför Göteborg i en småstad som heter Trollhättan. 2008 flyttade Marcus till Stockholm, bara några dagar efter studenten.

Samma år publicerade han sin första bok, "Bögjävel", tillsammans med sin bästa vän Emma Björck. En andra upplaga publicerades 2011 och såldes till flera skolor runtom i Sverige för att läsas som klassbok.

Marcus delar sina personliga erfarenheter när han reser runt med boken och deltar i olika samtal och seminarier med andra författare. Än så länge finns det ingen engelsk översättning av Bögjävel.

2015 slog han igenom på den internationella marknaden med boken "Shattered Glass", ("Splittrat Glas), som finns på både svenska och engelska. Boken är självpublicerad och finansierad genom Kickstarter.

"Att vara Alice" är hans senaste bokprojekt. Bokrelease den 16 augusti!

www.marcustallberg.se

Emma Björck

Teckenspråkstolken från Trollhättan är en svensk Hermione. I alla fall när man räknar antalet böcker hon går igenom per år.

Emma skrev boken "Bögjävel" tillsammans med Marcus Tallberg när de båda gick på gymnasiet. Trots att de har känt varandra sen dagistiden, hittade de varandra på riktigt när de gick på högstadiet och har sedan dess varit förbundna till varandra.

 

Nu bor Emma i Malmö och jobbar på flera bokprojekt samtidigt. Hon älskar skrivprocessen och önskar att det fanns mer tid på dygnen så att hon kunde skriva mer. I flera år har hon skrivit på en bok som vi väntar med spänning på att hon ska publicera. Håll utkik efter den här inspirerande kvinnan!

Elin Frykholm

Utbildad litteraturvetare som är uppvuxen i Huddinge men numer bosatt i en liten by strax utanför Jönköping.

Med Tallbergs Förlag kommer Elin ha ett långt samarbete. Tillsammans med Marcus Tallberg kommer hon att skriva en ungdomsfantasy, som i nuläget bara har en arbetstitel. Det är en postapokalyptisk trilogi som kretsar kring Freija och hennes tvilling i en värld där isarna har smält och världen är mest täckt av vatten. Mer information om böckerna kommer snart!

 

När hon inte skriver finns litteraturen och texten ändå med i Elins liv då hon arbetar som biblioteksassistent och frilansar som bland annat transkriberare.

Illustratörer

Gustaf Östlund, illustratör

Gustaf Östlund

Konststudenten från Djursholm har inga gränser när det kommer till fantasin. Han gör illustrationer, seriestrippar och modern konst.

 

Gustaf jobbar med att återanvända material för skapa egna pannåer och kvistpapper att måla och teckna på. Han är inte främmande att använda olika tekniker som exempelvis akryl, flytande tusch, pastellkritor eller kolpenna.

 

Just nu jobbar han på ett projekt tillsammans med vår författare Marcus Tallberg. Det är en barnbok om en autistisk dinosaurie som heter Rex. Håll er uppdaterade om det här projektet genom att kolla in på vår hemsida lite då och då.

 

www.thealteregoofgustaf.tictail.com

 

 

Beauty begins the moment

you decide to be yourself

 

Coco Chanel

Prenumerera på

Nyheter och Erbjudanden

Information om nya böcker, vår podcast och andra roliga projekt!

 

Tallbergs Förlag. Copyright @ All Rights Reserved.

Tallbergs Förlag Facebook