Författare

Vi ger ut läsvärd litteratur för alla, med mål att skapa förebilder för minoritetsgrupper

Se filmen hos

Våra författare

Våra författare är det viktigaste vi har. På Tallbergs Förlag finns såväl debuterande som prisbelönta författare.

Foto: Marcus Tallberg

Axelsson Kihlblom, Lina

 

Lina Axelsson Kihlblom, f.d. ledamot i Skolkommissionen och idag förvaltningschef för skola och utbildning i Nynäshamns kommun, är författare till bl.a. boken "Kommer du tycka om mig nu?".


Hon har vunnit Årets Bok på QX Gaygala och varit gäst hos Skavlan i dennes TV-show.


Lina har tillsammans med debutanten Anna Wiklund skrivit boken "Ingen vet egentligen vem jag är".


Beställ boken

Ingen vet egentligen vem jag är

Björck, Emma

 

Teckenspråkstolken Emma Björck från Trollhättan är verklighetens version av Hermione Granger. I alla fall när man räknar antalet böcker hon går igenom per år.


Hon skrev boken "Bögjävel" tillsammans med Marcus Tallberg när de båda gick på gymnasiet. Trots att de har känt varandra sen dagistiden, hittade de varandra på riktigt när de gick på högstadiet och har sedan dess varit bästa vänner.


Nu bor Emma i Malmö och jobbar med flera bokprojekt samtidigt. Hon älskar skrivprocessen och önskar att det fanns fler timmar på dygnet så att hon kunde skriva mer.


Följ Emma på sociala medier

Instagram: embjorck

Twitter: embjorck


Beställ boken

Bögjävel


Esteche, Andrés

 

Andrés Esteche är mer känd för svenska folket för sin medverkan i Melodifestivalen 2003 och 2004. Fram till 2012 hade han även en karriär som musikalartist.


Andrés har stor erfarenhet från olika styrelser inom HBTQ-rörelsen, bl.a. som ordförande i RFSL Stockholm. Han jobbade också intensivt med RFSL Newcomers som tar hand om och stöttar HBTQ-nyanlända flyktingar och asylsökanden. I och med det arbetet kom han i kontakt med människor som hade otroliga berättelser och detta fick honom att vilja skriva en bok i ämnet.


Resultatet blev "Kom ut, Kom in" som blev nominerad till Årets bok på QX Gaygala år 2019.


Följ Andrés på sociala medier

Instagram: uruguayanswede

Facebook: AndresEstecheArtist


Beställ böckerna

Kom ut, kom in

Come out, Come in

Faulkner, Jill

 

Jill Faulkner fick sin diagnos, Aspergers Syndrom, redan när hon var 10 år. Utredningen gjordes för att skolsituationen blev ohållbar, Jill var icke-stereotypt utåtagerande och mycket våldsam. Efter diagnosen konstaterades det att utbrotten var en följd av frustration inför en oförstående omvärld.


Tillsammans med Marcus Tallberg ger hon ut barnboken om Dinosaurien Ty. Den första boken i serien kom ut i augusti 2019.Följ Jill på sociala medier

Instagram: jill.c.faulkner


Beställ boken

Dinosaurien Ty får en vikarie

Frykholm, Elin

 

Elin Frykholm är utbildad litteraturvetare, uppvuxen i Huddinge men numera bosatt i en liten by strax utanför Jönköping.


Med Tallbergs Förlag kommer Elin att ha ett långt samarbete. Tillsammans med Marcus Tallberg skriver hon ungdomsfantasytrilogin "Kraften". Det är en postapokalyptisk trilogi som kretsar kring Freija i en värld där isarna har smält och världen är mest täckt av vatten.


När hon själv inte skriver finns litteraturen och texten ändå med i Elins liv då hon arbetar som biblioteksassistent och frilansar som transkriberare.


Följ Elin på sociala medier

Instagram: elin_frykholm


Beställ boken

Kraften

Gisslow, Camilla

 

Camilla Gisslows resa började när hennes son kom ut som trans vid fyra och ett halvt års ålder 1997. Då fanns det ingen information kring barn med annan identitet än vad de fått vid födseln och det blev början på en resa för de båda.


Idag jobbar Camilla heltid med att föreläsa och utbilda om sociala normer och transfrågor. Författardebuten kom 2016 med boken "Jag har ingen historia, jag har ett liv" som är inspirerad av sonens resa. Regidebuten kom med Tallbergs Förlags dokumentär "Rädda våra liv"


Följ Camilla på sociala medier

Instagram: gisslow

Facebook: TransFormingUtbildning


Beställ böckerna

Jag är Linus - en pojke med snippa

Jag är Bella - en flicka med snopp

Jag är Tintin och Elsa - både en pojke, en flicka eller mittemellan

Karlsson, Samuel

 

Samuel Karlsson gjorde sin skönlitterära debut med deckaren ”Mordet på Hammarskjöld” som kom ut första gången 2011. Därefter har han skrivit flera deckare med poliskommissarien Louise Hård från Hultsfred i huvudrollen.


Idag bor han i Stockholm men han kommer ursprungligen från den lilla byn Djursdala, några mil norr om Vimmerby. Han har tidigare även skrivit flera reportageböcker om kulturhistoria och hantverk och jobbat som journalist på allt från kvällstidningar till magasin om jakt och fiske.


Hos Tallbergs Förlag släppte Samuel ”Hjärtats Skimmer”. Det är en skönlitterär skildring i journalistisk anda om den normöverskridande amerikanska författarinnan Carson McCullers liv.


Följ Samuel på sociala medier

Instagram: samuel_l_karlsson


Beställ boken

Hjärtats Skimmer

Lundh, Lotta

 

Lotta Lundh är den utbrända småbarnsmamman som debuterar vid 45 års ålder. "Kvinnornas Hus" är hennes första deckare. Hon vill skriva böcker som både roar och berör.


Hon är född och uppvuxen i Sunne. Från denna lilla värmländska ort kommer författare som Selma Lagerlöf och Göran Tunström. Efter både studier och arbete utomlands i några år, hamnade Lotta till slut åter i Sunne, där hon idag bor med man och två barn.


Efter att Lotta år 2013 "gick in i väggen" följde en lång tid av sjukskrivning. Under den perioden upptäckte hon att skrivandet var något som fick henne att må bättre. Hon studerar just nu på Skrivarakademins skrivarlinje på distans under ett år.


Följ Lotta på sociala medier

Instagram: forfattarelotta

Facebook: forfattarelotta


Beställ boken

Kvinnornas hus

Nilsson Bassell, Stina

 

Stina Nilsson Bassell är född och uppvuxen i sommarstaden Västervik. Tonårstiden tillbringades i Linköping och 1990 träffade hon kärleken i Norrköping och stannade där, med kärleken och i staden. Hon har överlevt två hjärnblödningar, frilansat som reporter, är utbildad journalist och har sjungit i band. Bredvid henne har det alltid funnits papper och penna som varit hennes trogna vänner. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund och har erhållit stipendium från dem, samt Region Östergötlands Honnörsstipendium 2015.


2010 kom debuten ”Sagan om smått och gott” och det var bara början! Idag har Stina nio publicerade verk, varav ännu en sagobok och två diktböcker. Hon brinner för att berätta om orättvisor och att ge en röst till de som behöver. I hennes fall har det blivit kvinnan.


Följ Stina på sociala medier

Instagram: stinanilssonbassell

Facebook: stinanilssonbassell

Hemsida: stinanilssonbassell.wordpress.com


Beställ boken

Spegeln i rummet utanför

Schmidt Wikborg, Emelie

 

Emelie Schmidt Wikborg är arkeolog och skribent med ett särskilt intresse för historisk tid och det immateriella kulturarvet. Emelie tycker det är väldigt spännande när man i 1800-talets folktro hittar spår från förkristen tid, som i sin tur bygger på urgamla föreställningar från antiken och Sumer. Helst sitter Emelie med ett tänt ljus på en liten kammare i en gammal stuga i Skuttunge och skriver, men när hon inte gör det arbetar hon med kursadministration på Uppsala universitet.


Följ Emelie på sociala medier

Instagram: emeliewikborg

Hemsida: textmejeriet.se


Beställ boken

När svanen svartnar

Tallberg, Marcus

 

Marcus Tallberg, entreprenör, författare och bokförläggare, är född och uppvuxen i småstaden Trollhättan. 2008 flyttade han till Stockholm, bara några dagar efter studenten.


Samma år publicerade han sin första bok, "Bögjävel", tillsammans med sin bästa vän Emma Björck. En andra upplaga publicerades 2011 och såldes till flera skolor runtom i Sverige för att läsas som klassbok.


Följ Marcus på sociala medier

Instagram: marcus_tallberg

Twitter: marcus_tallberg

Facebook: marcustallbergofficial

Hemsida: marcustallberg.se


Beställ böckerna

Bögjävel

Splittrat Glas

Att vara Alice

Kraften

Dinosaurien Ty får en vikarie

Törneberg, Linus

 

Linus Törneberg växte upp utanför Uppsala i Alunda och har alltid älskat att skriva. Trots sin varierande bana i yrkeslivet har det skrivna ordet alltid funnits med honom.


På gymnasiet ägnade han mycket tid åt att skriva. I Östhammars Nyheter fick han redan som tonåring sina uppskattade krönikor publicerade och som 18-åring (2008) fick han motta Lilla ordpriset från Östhammars Litteraturförening.


Nu debuterar han som skräckförfattare på Tallbergs Förlag!


Följ Linus på sociala medier

Instagram: linustorneberg


Beställ böckerna

Djävulssägnerna 1: Rosanna

Djävulssägnerna 2: Arvid

Djävulssägnerna 3: Hannes

Djävulssägnerna 4: Gabriella

Djävulssägnerna 5: Erik

Visage, Michelle

 

Michelle Visage gjorde audition och kom 1990 med i R&B-gruppen Seduction, signade av skivbolaget A&M Records. 1993 blev hon även sångerska i gruppen The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. Genom sin vänskap med RuPaul Charles fick hon erbjudandet att tillsammans med henne leda talkshowen The RuPaul Show på VH1.


Hon har också varit programledare för tv-sändningar som VH1:s reportage från Grammy-galans röda mattan 1998. Visage är idag mest känd för att vara den andra domaren i Logo TV:s talangjakt och realityserie RuPauls dragrace, där hon tog över efter domaren Merle Ginsberg.


Följ Michelle på sociala medier

Instagram: michellevisage


Beställ boken

Diva Rules: Dissa dramat, hitta din styrka och glittra din väg till toppen

Foto: Joakim Palm Karlsson

Foto: Adaptis

Foto: Privat

Foto: Ian Muller

Foto: Lindh & CO

Foto: Privat

Foto: Holger Thell

Foto: Karin Lindén

Foto: Hadi Yazdani

Foto: Ida Törneberg

Foto: House of Visage

Foto: Elin Thornberg

Björkman, Ulla Ulrika

 

Ulla Ulrika Björkman blev vid 18 års ålder mamma till melodifestivalsproducenten Christer Björkman. Några år senare drev hon 16 krogrouletter och blev känd över hela Sverige som Roulettedrottningen.


Vid 76 år ålder hittade hon mannen i sitt liv vilket resulterade i en dopaminfylld kärlekshistoria. Fyra år senare kom "Ofrivilligt Sexobjekt till vältränad förmögen snygging" där hon detaljerat skriver om den resan. Något hon inte är blyg med! När hon gästade "Malou efter tio" kunde Malou inte hålla sig för skratt.


Följ Ulla Ulrika på sociala medier

Instagram: ullaulrikabjorkman


Beställ boken

Ofrivilligt sexobjekt till vältränad förmögen snygging


Kom ut, Kom in
Come out, Come in
Jag är Bella
Jag är Linus
Jag är Tintin och Elsa
Att vara Alice
Bögjävel
Splittrat Glas
Kraften
Dinosaurien Ty
Shattered Glass
Djävulssägnerna 1 - Rosanna
Djävulssägnerna 2 - Arvid
Djävulssägnerna 3 - Hannes
Djävulssägnerna 4 - Gabriella
Djävulssägnerna 5 - Erik

Foto: Anna-Lena Ahlström

Foto: Privat

Wiklund, Anna


Anna Wiklund är en pseudonym då författaren inte är öppen med sin identitet.


Anna debuterar med boken "Ingen vet egentligen vem jag är" som är skriven tillsammans med Lina Axelsson Kihlblom. Den kommer ut i maj 2019.


Beställ boken

Ingen vet egentligen vem jag är

Foto: Alice Ahlstedt

Zaar, David

 

David Zaar är född år 1995 och uppvuxen i Trelleborg i Skåne. Han hade en dröm om att flytta till Stockholm för att skapa en karriär och flyttade till Stockholm en tid efter att han tog studenten i Malmö. Han driver eget företag som föreläsare, konferencier och moderator. Han har modererat på bland annat Stockholms Universitet, deltagit i eftersnacksprogram för UR och föreläst på olika skolor i Stockholms Län och Skåne.


Under de senare åren har han även bedömt UF-företag som extern aktör och hjälpt ungdomar att starta eget. År 2017 var han mentor via Mentor Sverige samt en av personerna i HBTQ-handboken som de gav ut. Han har synts i olika mediesammanhang och varit en av talarna på olika Pridefestivaler i Sverige.


Följ David på sociala medier

Instagram: davidzaarofficial

Hemsida: zaarenterprises.se


Beställ boken

De kallar mig bög

Foto: Kristoffer Hellman

Åkerö, Emil

 

Emil Åkerö är kulturvetare som inriktar sig speciellt på hur HBTQ-personer gestaltas inom kulturen. Uppvuxen i Västervik, bodde 10 år i Linköping och bor nu i Stockholm.


Emil har en lång och brokig bakgrund inom kulturområdet. Han är skribent, föreläsare och konsult som på olika sätt arbetar med att använda kultur som pedagogisk utgångspunkt för att diskutera normer kring sexualitet, kön och identitet.


Följ Emil på sociala medier

Instagram: emilaakeroe

Twitter: emilaakeroe

Facebook: kuppproduktion

Hemsida: emilakero.se


Beställ böckerna

Veckopojkvännen