Författare

Foto: Anna-Lena Ahlström

Foto: Marcus Tallberg

Axelsson Kihlblom, Lina

 

Lina Axelsson Kihlblom, f.d. ledamot i Skolkommissionen och idag förvaltningschef för skola och utbildning i Nynäshamns kommun, är författare till bl.a. boken "Kommer du tycka om mig nu?".


Hon har vunnit Årets Bok på QX Gaygala och varit gäst hos Skavlan i dennes TV-show.


Lina har tillsammans med debutanten Anna Wiklund skrivit boken "Ingen vet egentligen vem jag är".


Beställ boken

Ingen vet egentligen vem jag är

Björck, Emma

 

Teckenspråkstolken Emma Björck från Trollhättan är verklighetens version av Hermione Granger. I alla fall när man räknar antalet böcker hon går igenom per år.


Hon skrev boken "Bögjävel" tillsammans med Marcus Tallberg när de båda gick på gymnasiet. Trots att de har känt varandra sen dagistiden, hittade de varandra på riktigt när de gick på högstadiet och har sedan dess varit bästa vänner.


Nu bor Emma i Malmö och jobbar med flera bokprojekt samtidigt. Hon älskar skrivprocessen och önskar att det fanns fler timmar på dygnet så att hon kunde skriva mer.


Följ Emma på sociala medier

Instagram: embjorck

Twitter: embjorck


Beställ boken

Bögjävel


Esteche, Andrés

 

Andrés Esteche är mer känd för svenska folket för sin medverkan i Melodifestivalen 2003 och 2004. Fram till 2012 hade han även en karriär som musikalartist.


Andrés har stor erfarenhet från olika styrelser inom HBTQ-rörelsen, bl.a. som ordförande i RFSL Stockholm. Han jobbade också intensivt med RFSL Newcomers som tar hand om och stöttar HBTQ-nyanlända flyktingar och asylsökanden. I och med det arbetet kom han i kontakt med människor som hade otroliga berättelser och detta fick honom att vilja skriva en bok i ämnet.


Resultatet blev "Kom ut, Kom in" som blev nominerad till Årets bok på QX Gaygala år 2019.


Följ Andrés på sociala medier

Instagram: uruguayanswede

Facebook: AndresEstecheArtist


Beställ böckerna

Kom ut, kom in

Come out, Come in

Faulkner, Jill

 

Jill Faulkner fick sin diagnos, Aspergers Syndrom, redan när hon var 10 år. Utredningen gjordes för att skolsituationen blev ohållbar, Jill var icke-stereotypt utåtagerande och mycket våldsam. Efter diagnosen konstaterades det att utbrotten var en följd av frustration inför en oförstående omvärld.


Tillsammans med Marcus Tallberg ger hon ut barnboken om Dinosaurien Ty. Den första boken i serien kom ut i augusti 2019.Följ Jill på sociala medier

Instagram: jill.c.faulkner


Beställ boken

Dinosaurien Ty får en vikarie

Foto: Elin Thornberg

Frykholm, Elin

 

Elin Frykholm är utbildad litteraturvetare, uppvuxen i Huddinge men numera bosatt i en liten by strax utanför Jönköping.


Med Tallbergs Förlag kommer Elin att ha ett långt samarbete. Tillsammans med Marcus Tallberg skriver hon ungdomsfantasytrilogin "Kraften". Det är en postapokalyptisk trilogi som kretsar kring Freija i en värld där isarna har smält och världen är mest täckt av vatten.


När hon själv inte skriver finns litteraturen och texten ändå med i Elins liv då hon arbetar som biblioteksassistent och frilansar som transkriberare.


Följ Elin på sociala medier

Instagram: elin_frykholm


Beställ boken

Kraften

Björkman, Ulla Ulrika

 

Ulla Ulrika Björkman blev vid 18 års ålder mamma till melodifestivalsproducenten Christer Björkman. Några år senare drev hon 16 krogrouletter och blev känd över hela Sverige som Roulettedrottningen.


Vid 76 år ålder hittade hon mannen i sitt liv vilket resulterade i en dopaminfylld kärlekshistoria. Fyra år senare kom "Ofrivilligt Sexobjekt till vältränad förmögen snygging" där hon detaljerat skriver om den resan. Något hon inte är blyg med! När hon gästade "Malou efter tio" kunde Malou inte hålla sig för skratt.


Följ Ulla Ulrika på sociala medier

Instagram: ullaulrikabjorkman


Beställ boken

Ofrivilligt sexobjekt till vältränad förmögen snygging


Foto: Joakim Palm Karlsson

Foto: Adaptis

Foto: Privat

Kom ut, Kom in
Come out, Come in

Foto: Privat

Al Khan, Anas


Anas Al Khan är född i Damaskus. I Juli 2015 lämnade han Syrien med en ryggsäck och planen att ta sig till Sverige. Idag jobbar han som undersköterska i Malmö.
Följ Anas på sociala medier

Instagram: anas_alkhan


Beställ boken

Anas - Från Damaskus till Malmö

Foss-Ghazarian, Micha

 

Författaren Micha Foss-Ghazarian, född 1986 i Göteborg, är präst till yrket. Han tog tag i skrivandet på allvar sommaren 2020 vilket skulle resultera i hans debutroman ”De som inte syns”. En bok som belyser utanförskap, ensamhet och beroende i en Göteborgsmiljö vid millennieskiftet. 

Boken är den första delen av en trilogi kriminalromaner som kretsar kring huvudkaraktärerna Gustav Nyberg och Lisa Forss och deras arbete vid Spaningsroteln i Göteborg.


Följ Micha på sociala medier

Instagram: michafossg


Beställ boken

De som inte syns

Foto: Linnéa Hurtig

Foto: James Cowles

Barney, Adiba

 

Adiba Barney, 43, en tidigare affärsledare i teknik-epicentrumet Silicon Valley, lever sedan 2015 på lånad tid och gör nu allt i sin makt för att både hon och andra drabbade ska överleva den obotbara sjukdomen spridd bröstcancer. Adiba föddes i krigets Libanon, flydde till Sverige år 1984 vid 7-årsåldern. Hennes karriär tog henne till USA 2011 där hon blev kvar och nu har sitt dubbla medborgarskap.


Följ Adiba på sociala medier

Instagram: adibabarney


Beställ boken

När livet ger dig kaktusar, gör Margaritas!


Våra författare

Våra författare är det viktigaste vi har. På Tallbergs Förlag finns såväl debuterande som prisbelönta författare.

Vi ger ut läsvärd litteratur för alla, med mål att skapa förebilder för minoritetsgrupper

Se filmen hos

Tallbergs Förlag är en del av HOIs förlaggrupp. 

Foto: Andreas Andersson

Alehed, Andreas

 

Andreas Alehed (född 1980) arbetar till vardags som utbildningssamordnare vid Karlstads universitet. Han har en lång bakgrund från skolvärlden men har även varit verksam inom flera andra branscher. Barn- och ungdomsboken Köldens Hav är hans debutbok.


Följ Andreas på sociala medier

Instagram: andreasalehed


Beställ boken

Köldens Hav

Foto: Caroline Ausmaa

Alstermark, Cecilia


Cecilia Alstermark är författare, journalist och skrivpedagog. Hon har tidigare skrivit om barnlängtan och IVF i diktboken Pärlemor och om att föda barn för tidigt i uppföljaren Fosterlandet. Lilla Scilla Känguru är hennes första bok för barn. Cecilia bor i Stockholm med sin man och dotter.


Följ Cecilia på sociala medier

Instagram: ceciliasalster


Foto: Privat

Burston, Anna


Anna Burston, född 1981 i Lund och är författare och socionom och jobbar idag som chef inom socialtjänsten. Bakom sig har hon mångårig erfarenhet av styrelsearbete inom RFSL och Pride-rörelsen.  Kvinnorna i Finrummet är hennes debutroman, som delvis bygger på egna erfarenheter av normkritiska livsval.Följ Anna på sociala medier

Instagram: annaburston


Beställ boken

Kvinnorna i finrummet

Falk, Benjamin

 

Benjamin Falk, 1972, är uppvuxen i Malmö men är bosatt i Stockholm sedan 1991. Han har studerat professionellt och kreativt skrivande på universitetet. Idag jobbar han som marknadsansvarig på Sheraton Stockholm Hotel. Karma är en bitch – mordet på en klimatikon är Benjamins debut och den första Piquant Noir-deckaren i Ikontrilogin.


Följ Benjamin på sociala medier

Instagram: benjaminfalk.se


Beställ böckerna

Karma är en bitch - Mordet på en klimatikon

Foto: Michell Manblom

Karmaärenbitch

Foto: Ian Muller

Jag är Bella
Jag är Linus
Jag är Tintin och Elsa

Gisslow, Camilla

 

Camilla Gisslows resa började när hennes son kom ut som trans vid fyra och ett halvt års ålder 1997. Då fanns det ingen information kring barn med annan identitet än vad de fått vid födseln och det blev början på en resa för de båda.


Idag jobbar Camilla heltid med att föreläsa och utbilda om sociala normer och transfrågor. Författardebuten kom 2016 med boken "Jag har ingen historia, jag har ett liv" som är inspirerad av sonens resa. Regidebuten kom med Tallbergs Förlags dokumentär "Rädda våra liv"


Följ Camilla på sociala medier

Instagram: gisslow

Facebook: TransFormingUtbildning


Beställ böckerna

Jag är Linus - en pojke med snippa

Jag är Bella - en flicka med snopp

Jag är Tintin och Elsa - både en pojke, en flicka eller mittemellan

Foto: privat

Oskyldigtdömd

Hill, Mariella

 

Mariella Hill föddes år 1990 i Tammerfors, Finland. Hon bodde sina första år i Finland före flyttlasset gick vidare till Stockholm. Skrivandet har varit en del av Mariellas liv sedan barnsben. Böcker har utgjort en fristad och en tillflykt i vardagen.
Beställ boken

Oskyldigt dömd


Foto: Jerry Hull

Hjertén, Patrick

 

Patrick Hjertén rör sig med lätthet både i England och Sverige, och säger att han är en blandning av svensk landsbygd och kosmopolitiskt stadsliv. Han har drömt om att skriva en bok sedan han satt i sin mormors knä och lyssnade på berättelser. Sedan dess har han själv skapat sådana. Patrick Hjertén arbetar som skribent, författare och översättare, med passion för allting som är kreativt, vilket visar sig i hans nya bok.Följ Patrick på sociala medier

Instagram: mr_pink_book


Beställ böckerna

Mr. Pink: Femtio nyanser av rosa

Foto: Jonathan Baeck

Isakasson Baeck, Helena

 

Helena Isaksson Baeck, journalist, filmare och grundare av musikprojektet Songlines har för SVT gjort dokumentärerna Vägen till Ann-Christine (2015) och Välkommen till vår vardag (2012). Tidigare bok: Sånger för alla nya. Aktuell med inspirationsboken Songlines - musik som skapar möten och mening.Följ Helena på sociala medier

Instagram: filmerskan

www.helenaisaksson.se


Beställ böckerna

Songlines: Musik, möten, menin

Foto: Lindh & CO

Karlsson, Samuel

 

Samuel Karlsson gjorde sin skönlitterära debut med deckaren ”Mordet på Hammarskjöld” som kom ut första gången 2011. Därefter har han skrivit flera deckare med poliskommissarien Louise Hård från Hultsfred i huvudrollen.


Idag bor han i Stockholm men han kommer ursprungligen från den lilla byn Djursdala, några mil norr om Vimmerby. Han har tidigare även skrivit flera reportageböcker om kulturhistoria och hantverk och jobbat som journalist på allt från kvällstidningar till magasin om jakt och fiske.


Hos Tallbergs Förlag släppte Samuel ”Hjärtats Skimmer”. Det är en skönlitterär skildring i journalistisk anda om den normöverskridande amerikanska författarinnan Carson McCullers liv.


Följ Samuel på sociala medier

Instagram: samuel_l_karlsson


Beställ boken

Hjärtats Skimmer

Foto: Ola Kjelbye

Solknepet - pocket
Nu är jag ung hela mitt liv - pocket
Det här är livet - pocket

Kjellsson, Christina

 

Christina Kjellsson debuterade 2013 som skönlitterär författare med barndomsskildringen "Solknepet". Då var hon för många redan känd som artist och låtskrivare, och hon hade också gett ut en handbok. Christina kommer ursprungligen från Jämtland men är sedan länge bosatt i Göteborg.


Följ Christina på sociala medier

Facebook: christina.kjellsson


Beställ boken

Solknepet

Nu är jag ung hela mitt liv

Det här är livet

Foto: privat

Sofia

Koitela, Nina


Nina Koitela debuterar som författare med barnboken Sofia i Regnbågslandet. Hon är född och uppväxt i huvudstadsregionen i Finland och har svenska som modersmål. Nina har jobbat i snart 30 år som pedagog inom den finlandssvenska småbarnspedagogiken. Nina har alltid tyckt om att skriva och har tidigare skrivit noveller, kåserier och dikter som har publicerats i finska veckotidningar.


Foto: privat

Årensomförsvann

Lindmark, Malin


Malin Lindmark föddes 1982 i Jönköping men växte sedan upp på landet utanför Borås. Numera bor Malin i Västra Frölunda i Göteborg tillsammans med man och två barn. Förutom att vara författare är hon leg.gymnasielärare i svenska, svenska som andraspråk samt konst och kultur.


Debuten "Åren som försvann" skildrar några svåra år i hennes liv, som började med en akut psykos. Hennes önskan är att berättelsen ska kunna ge hopp till andra som genomlever liknande svårigheter, hopp om att det kan finnas ett ljus i slutet av tunneln.Följ Malin på sociala medier

Instagram: fairylic

Facebook: Åren som försvann- en roman om psykisk ohälsa och att resa sig igen


Beställ boken

Åren som försvann

Foto: Per Wahlberg

Kornskiktet

Luks, Jenny


Jenny Jens Luks är uppvuxen i Finspång i norra Östergötland. 2018 släppte hen debutboken Parallellum, som utgår från det personliga med avstamp i sexualitet och könsidentitet. 2020 släppte Jenny Luks sin andra bok, Förmångligandet av stjärnor (Fri Press Förlag). Nu är hen aktuell med nya boken Kornskiktet som släpptes på Tallbergs Förlag.


Följ Jenny på sociala medier

Instagram: poetjennyluks


Beställ boken

Kornskiktet


Foto: Privat

Lundh, Lotta

 

Lotta Lundh är den utbrända småbarnsmamman som debuterar vid 45 års ålder. "Kvinnornas Hus" är hennes första deckare. Hon vill skriva böcker som både roar och berör.


Hon är född och uppvuxen i Sunne. Från denna lilla värmländska ort kommer författare som Selma Lagerlöf och Göran Tunström. Efter både studier och arbete utomlands i några år, hamnade Lotta till slut åter i Sunne, där hon idag bor med man och två barn.


Efter att Lotta år 2013 "gick in i väggen" följde en lång tid av sjukskrivning. Under den perioden upptäckte hon att skrivandet var något som fick henne att må bättre. Hon studerar just nu på Skrivarakademins skrivarlinje på distans under ett år.


Följ Lotta på sociala medier

Instagram: forfattarelotta

Facebook: forfattarelotta


Beställ boken

Kvinnornas hus

Foto: Tim Kristensson

Malm, Anna

 

Anna Malm är en färgstark författare, frisör,  livscoach och entreprenör.


Hon driver bloggen annaviresha.se samt salongen Pure mei. Förutom att skriva sprider hon även glädje genom dans och vägledning på sina sociala medier. 


Tre sjukdomar på tre år gav henne ett glittrande liv inifrån och ut.

Nu vill hon inspirera andra till att leva livet och uppnå sin fulla potential.Följ Anna på sociala medier

Instagram: annaviresha


Beställ boken

Vackra mig

Foto: Helena Kärrlander

Mac Donald, Sanna

 

Sanna Mac Donald, född 1985 i Kalmar, är bosatt i Huddinge där hon arbetar som lärare, föreläsare och författare. December 2018 romandebuterade hon med "Om allt vore annorlunda" som fick fina recensioner. "Ospårat" är hennes tredje roman, och den första på Tallbergs förlag.


Följ Sanna på sociala medier

Instagram: sannamacdonald


Beställ boken

Ospårat

Foto: Privat

Foto: Privat

Neumann, Sabine


Sabine Neumann är född i Regensburg i Tyskland och har studerat i Regensburg, Venedig och Berlin. Idag bor hon i Malmö. Hon har publicerat flera böcker i Tyskland och översatt bl.a. Susanna Alakoski och Lotta Lotass till tyska. ”Anas - från Damaskus till Malmö” är hennes första bok på svenska.Beställ boken

Anas - Från Damaskus till Malmö

Nilsson Bassell, Stina

 

Stina Nilsson Bassell är född och uppvuxen i sommarstaden Västervik. Tonårstiden tillbringades i Linköping och 1990 träffade hon kärleken i Norrköping och stannade där, med kärleken och i staden. Hon har överlevt två hjärnblödningar, frilansat som reporter, är utbildad journalist och har sjungit i band. Bredvid henne har det alltid funnits papper och penna som varit hennes trogna vänner. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund och har erhållit stipendium från dem, samt Region Östergötlands Honnörsstipendium 2015.


2010 kom debuten ”Sagan om smått och gott” och det var bara början! Idag har Stina nio publicerade verk, varav ännu en sagobok och två diktböcker. Hon brinner för att berätta om orättvisor och att ge en röst till de som behöver. I hennes fall har det blivit kvinnan.


Följ Stina på sociala medier

Instagram: stinanilssonbassell

Facebook: stinanilssonbassell

Hemsida: stinanilssonbassell.wordpress.com


Beställ boken

Spegeln i rummet utanför

Foto: Eva Wistemar

Nilsson, Arne

 

Arne Nilsson är född 1948. Han har som sociolog studerat manligt och kvinnligt homoliv i Göteborg och på amerikabåtarna under decennierna kring mitten av 1900-talet. I boken Bög i folkhemmet har han berättat om sin barn- och ungdom i Göteborg. För sin gärning fick han Göteborgs stads kulturstipendium 2021.Beställ boken

Bög på klassresa

Foto: Stefan Fors

Norén, Jonas


Jonas Norén fick sin första kamera när han var 4 år gammal och redan då väcktes intresset att fotografera. 25 år senare kunde Jonas börja leva på sitt fotograferande. Han älskar att fotografera människor, mat och miljöer. Han jobbar mestadels i Sverige, men åker varje år utomlands på jobb.

Att jobba med sin hobby tycker Jonas är fantastiskt för att då får han träffa så många olika människor, se nya platser och få ta del av mängder av olika företag och kulturer. Det gör att ingen annan dag är sig lik. Jonas bok "Human behind the penis" blev snabbt populär och en andra utgåva är snart här.


Följ Jonas på sociala medier

Instagram: jonasnoren.se


Beställ boken

Human behind the penis

Foto: Privat

Olsson, Daniel


Daniel Olsson är grafisk designer och bildkonstnär, uppvuxen i Göteborg. Han har studerat på KV Konstskola och bland annat gjort verk för Göteborgs Stad och Hyresgästföreningen.


Daniel har sin konstnärliga bakgrund i graffiti under namnet Seal of Sweden. Bättre lycka är hans debut i bokform.
Följ Daniel på sociala medier

Instagram: sealofsweden 


Beställ boken

Bättre lycka

Foto: Jonas Norén

Pau Johansson, Sebastian


Sebastian Pau, 23, föddes i Stockholm och flyttade när han var två månader gammal tillsammans med sin svenska mamma och italienska pappa till Milano, Italien. Han är uppväxt och utbildad i det katolska och auktoritära skolsystemet där med en klassisk utbildning i litteratur.Följ Sebastian på sociala medier

Instagram: pau.johansson 


Beställ boken

Vem fan är Margaret?


Pulley, Natasha

 

Natasha föddes i Cambridge. Hon läste English Literature vid Oxford innan hon gjorde en masterexamen i kreativt skrivande vid University of East Anglia. 2013 åkte hon till Japan på ett stipendium från Daiwa Anglo Japanese Foundation. Hon bodde i Tokyo i ett och ett halvt år, lärde sig japanska och undersökte sin första bok, The Watchmaker of Filigree Street. 2016 tillbringade hon flera månader i Peru med tillstånd av ett resebidrag från Society of Authors, jagade lama och undersökte The Bedlam Stacks.


"Urmakaren på Filigree Street" blev en internationell succé och har bland annat vunnit Betty Trask Award och var på Sunday Times bästsäljarlista stora delar sommaren 2016. 


Följ Natasha på sociala medier

Instagram: natasha_pulley

Twitter: natasha_pulley


Beställ boken

Urmakaren på Filigree Street

Foto: Privat

Saleh, Jakob


Jakob Saleh, yrkeschaufför och författare, föddes i Irak och växte upp i Sverige. Som tonåring har han levt i Egypten i tre år . 2021 gav han ut boken Jag vill tillbaka till Sverige som handlar om den sista tiden då han levde där.Beställ boken

Jag vill tillbaka till Sverige

Foto: Privat

Kärleksvirus
Handlingsbok för förändring

Salmson, Karin

 

Karin Salmson står bakom över tjugofem titlar för barn och vuxna. Till och med 2018 drev hon normkritiskt förlag och fick 2012 Rättvisepriset för det arbetet. Hon lämnade Olika förlag för att utveckla sitt skönlitterära skrivande på Lunds universitets författarskola.


Följ Karin på sociala medier

Instagram: karin_salmson


Beställ boken

Kärleksvirus

Handlingsbok för förändringar

Foto: Andreas Paulsson

Schenlaer, Chris

 

Chris Schenlaer föddes 1958 i Enköping, växte upp i Åtvidaberg och bosatt sedan många år i Malmö. Hon har en bakgrund som skådespelare, teaterchef, kulturråd i Vilnius och kulturchef i Lund och är sedan januari 2020 verksamhetsledare för scenen Inkonst i Malmö och frilansar som föreläsare om hbtqia+


Följ Chris på sociala medier

Instagram: chris_schenlaer


Beställ boken

Jag skapade Eva

Foto: Karin Lindén

Schmidt Wikborg, Emelie

 

Emelie Schmidt Wikborg är arkeolog och skribent med ett särskilt intresse för historisk tid och det immateriella kulturarvet. Emelie tycker det är väldigt spännande när man i 1800-talets folktro hittar spår från förkristen tid, som i sin tur bygger på urgamla föreställningar från antiken och Sumer. Helst sitter Emelie med ett tänt ljus på en liten kammare i en gammal stuga i Skuttunge och skriver, men när hon inte gör det arbetar hon med kursadministration på Uppsala universitet.


Följ Emelie på sociala medier

Instagram: emeliewikborg

Hemsida: textmejeriet.se


Beställ boken

När svanen svartnar

Foto: Privat

Sebastyén, Liam

 

Liam Sebestyén, 30 år, skriver genderqueer episk fantasy. Drakväckaren är Liams debutbok. Efter sin examen flyttade Liam från Stockholm och skrev större delen av berättelsen under en höst i Jämtland, vilket återspeglas i bokens miljöskildringar. Följ Liam på sociala medier

Instagram: solskog


Beställ boken

Drakväckaren


Foto: Hadi Yazdani

Att vara Alice
Bögjävel
Splittrat Glas
Kraften
Drömfångaren
Dinosaurien Ty

Tallberg, Marcus

 

Marcus Tallberg, entreprenör, författare och bokförläggare, är född och uppvuxen i småstaden Trollhättan. 2008 flyttade han till Stockholm, bara några dagar efter studenten.


Samma år publicerade han sin första bok, "Bögjävel", tillsammans med sin bästa vän Emma Björck. En andra upplaga publicerades 2011 och såldes till flera skolor runtom i Sverige för att läsas som klassbok.


Följ Marcus på sociala medier

Instagram: marcustallbergofficial

Twitter: marcus_tallberg

Facebook: marcustallbergofficial

Hemsida: marcustallberg.se


Beställ böckerna

Bögjävel

Splittrat Glas

Att vara Alice

Kraften
Drömfångaren

Dinosaurien Ty får en vikarie

Foto: Ida Törneberg

Djävulssägnerna 1 - Rosanna
Djävulssägnerna 2 - Arvid
Djävulssägnerna 3 - Hannes
Djävulssägnerna 4 - Gabriella
Djävulssägnerna 5 - Erik

Törneberg, Linus

 

Linus Törneberg växte upp utanför Uppsala i Alunda och har alltid älskat att skriva. Trots sin varierande bana i yrkeslivet har det skrivna ordet alltid funnits med honom.


På gymnasiet ägnade han mycket tid åt att skriva. I Östhammars Nyheter fick han redan som tonåring sina uppskattade krönikor publicerade och som 18-åring (2008) fick han motta Lilla ordpriset från Östhammars Litteraturförening.


Nu debuterar han som skräckförfattare på Tallbergs Förlag!


Följ Linus på sociala medier

Instagram: linustorneberg


Beställ böckerna

Djävulssägnerna 1: Rosanna

Djävulssägnerna 2: Arvid

Djävulssägnerna 3: Hannes

Djävulssägnerna 4: Gabriella

Djävulssägnerna 5: Erik

Foto: 360you Photograph

CIRK

Vilppala, Sandra

Sandra Vilppala (född 1975) är en Skarpnäcksbo som är uppvuxen i Köping,  debuterade som soloartist 2015 och har hyllats av flertalet recensenter. Hon driver också podden Psykbryt med vännen Mattias Ljung. Nu debuterar hon som författare med boken Den gyllene cirkeln på Tallbergs Förlag.
Följ Sandra på sociala medier

Instagram: sandravilppala


Beställ böckerna

Den gyllene cirkeln

Foto: House of Visage

Visage, Michelle

 

Michelle Visage gjorde audition och kom 1990 med i R&B-gruppen Seduction, signade av skivbolaget A&M Records. 1993 blev hon även sångerska i gruppen The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. Genom sin vänskap med RuPaul Charles fick hon erbjudandet att tillsammans med henne leda talkshowen The RuPaul Show på VH1.


Hon har också varit programledare för tv-sändningar som VH1:s reportage från Grammy-galans röda mattan 1998. Visage är idag mest känd för att vara den andra domaren i Logo TV:s talangjakt och realityserie RuPauls dragrace, där hon tog över efter domaren Merle Ginsberg.


Följ Michelle på sociala medier

Instagram: michellevisage


Beställ boken

Diva Rules: Dissa dramat, hitta din styrka och glittra din väg till toppen

Foto: Privat

Wiklund, Anna


Anna Wiklund är en pseudonym då författaren inte är öppen med sin identitet.


Anna debuterar med boken "Ingen vet egentligen vem jag är" som är skriven tillsammans med Lina Axelsson Kihlblom. Den kommer ut i maj 2019.


Beställ boken

Ingen vet egentligen vem jag är

Foto: Alice Ahlstedt

Zaar, David

 

David Zaar är född år 1995 och uppvuxen i Trelleborg i Skåne. Han hade en dröm om att flytta till Stockholm för att skapa en karriär och flyttade till Stockholm en tid efter att han tog studenten i Malmö. Han driver eget företag som föreläsare, konferencier och moderator. Han har modererat på bland annat Stockholms Universitet, deltagit i eftersnacksprogram för UR och föreläst på olika skolor i Stockholms Län och Skåne.


Under de senare åren har han även bedömt UF-företag som extern aktör och hjälpt ungdomar att starta eget. År 2017 var han mentor via Mentor Sverige samt en av personerna i HBTQ-handboken som de gav ut. Han har synts i olika mediesammanhang och varit en av talarna på olika Pridefestivaler i Sverige.


Följ David på sociala medier

Instagram: davidzaarofficial

Hemsida: zaarenterprises.se


Beställ boken

De kallar mig bög

Foto: Kristoffer Hellman

Veckopojkvännen
Tilldigsomserpå2

Åkerö, Emil

 

Emil Åkerö är kulturvetare som inriktar sig speciellt på hur HBTQ-personer gestaltas inom kulturen. Uppvuxen i Västervik, bodde 10 år i Linköping och bor nu i Stockholm.


Emil har en lång och brokig bakgrund inom kulturområdet. Han är skribent, föreläsare och konsult som på olika sätt arbetar med att använda kultur som pedagogisk utgångspunkt för att diskutera normer kring sexualitet, kön och identitet.


Följ Emil på sociala medier

Instagram: emilaakeroe

Twitter: emilaakeroe

Facebook: kuppproduktion

Hemsida: emilakero.se


Beställ böckerna

Veckopojkvännen

Till dig som ser på