Böcker

Tallbergs Förlag AB. Copyright @ All Rights Reserved.

Jag är Linus

-En pojke med snippa

-Camilla Gisslow

 

 

Hur kan det kännas att vara en pojke fast en har en snippa?

Och hur vill Linus att andra ska vara mot honom?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Utkommer 10 april 2018. Förbeställ boken här

 

Jag är Tintin och Elsa

-Både en pojke, en flicka eller mittemellan

-Camilla Gisslow

 

Hur kan det kännas att vara både en flicka och en pojke, fast en har en snopp eller snippa?

Och hur vill Tintin/Elsa att andra ska vara mot hen?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Utkommer 10 april 2018. Förbeställ boken här

 

Att vara Alice

-Marcus Tallberg

 

 

Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes. Det här är hennes historia.

 

Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker de få deras drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice kämpar är riktig och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.

 

Läs mer om Marcus här.

 

VI SAMARBETAR MED RFSL

5% av bokens pris skänks till förmån för RFSL:s arbete med transpersoners mänskliga rättigheter.

 

Köp boken här.

 

Splittrat glas

-Marcus Tallberg

 

 

Detta är en berättelse baserad på verkliga händelser, om kärlek och vänskap, om familjen, att hitta kärleken och förlora den. En berättelse om strävan efter lycka.

 

Mikaels familj har en mycket komplicerad historia som börjar den dagen fadern begär skilsmässa. Mikaels bästa vän Bella har starka åsikter tills den dag hon lär sig en värdefull läxa. Osynliga Kasper vill vara mer än bara en person som alla kan lita på. Erik upptäcker den mörka sanningen om sitt förflutna.

 

Läs mer om Marcus här.

 

Utkommer 24 april 2018. Förbeställ boken här

 

Bögjävel

-Marcus Tallberg och Emma Björck

 

 

Det handlar om en vänskap som är så stark att inget kan klippa sönder det starka bandet mellan dem - och om deras två helt olika liv.

 

Mattias är en lite hysterisk kille som kämpar med att hitta sig själv i en värld där familjen, skolan och känslor försvårar allt. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove.

 

Tove är populär, snygg, ödmjuk och naiv. Det blir problem för henne när hon väljer att sätta sin tillit på fel person och för första gången i sitt liv känner hon att inte ens Gud kan hjälpa henne rätt. Det perfekta livet som hon utåt sätt har falerar och det hjälper inte att Mattias helt plötsligt börjar bete sig konstigt - alltså mer än vad han brukar...

 

Läs mer om Emma här.

 

Utkommer 24 april 2018. Förbeställ boken här

 

Veckopojkvännen

-Emil Åkerö

 

 

Caspar och David träffas på resecentrum på väg och ifrån olika ställen. Utan att förstå hur eller varför så dras de till varandra och inleder en relation som får dem att pröva och ifrågasätta sina ideal och bakgrunder.

 

De kommer överens att pröva att bli pojkvänner för en hel vecka, de flyttar ihop och måste lära känna varandra snabbt. Hur ska deras förhållande forma sig? Vilka konflikter uppstår? Den stora konflikten mellan dem blir snarare hur de ska förhålla sig till omgivningen än till sig själva.

 

Läs mer om Emil här.

 

Köp boken här

 

Hjärtats skimmer

-Samuel Karlsson

 

Hennes liv är som söderns floder. Ett ständigt flöde. En rörelse utan slut. Hon lever med hjärtat som bräcklig kompass. Varje andetag är laddat av passion – till livet, skapandet och människorna hon älskar. För Carson McCullers har kärleken inga förutbestämda ramar. Hon älskar och brinner i varje ögonblick med hjärtat i handen. Hon lever tillsammans med en man men blir förälskad i en kvinna och låter inte förutbestämda normer eller konventioner sätta några gränser för sin passion.

 

Hjärtats skimmer är inte någon biografi utan en skönlitterär historia där författaren Samuel Karlsson fokuserar på Carsons McCullers kamp med livet, skapandet och kärleken. Den skildrar hur hon kämpar sig fram i en mansdominerad värld för att få ut sin första bok i en rad av kontroversiella böcker. ”Hjärtats Skimmer” handlar också om hur hon låter sitt hjärtas längtan styra över sina val i livet.

 

Läs mer om Samuel här.

 

Köp boken här

Jag är Bella

-En flicka med snopp

-Camilla Gisslow

 

Hur kan det kännas att vara en flicka fast en har en snopp?

Och hur vill Bella att andra ska var mot henne?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Utkommer 10 april 2018. Förbeställ boken här

 

Kom ut, Kom in

-Andrés Esteche

 

Vi tar friheten för givet. Vi tar demokrati för givet. Men det är inte en självklarhet för alla. I den här boken möter vi personer som har flytt från krig, från dödshot, från blod och från misshandel.

 

De kommer till Sverige och har med sig individuella bagage i hopp om att de ska få leva i säkerhet. Men även här finns det svårigheter. När man är van vid att det är lika med döden att älska någon med samma kön, eller identifiera sig som något annat, är det inte lätt att berätta det för en helt främmnade person, som dessutom inte kan språket. När tolken känner familjen försvåras allt ytterligare. Hur skulle du ha gjort?

 

Läs mer om Andrés här.

 

Utkommer 24 juli 2018. Förbeställ boken här

Lätt att Laga

-Emma Thuresson, Maja Kööhler, Maja Larsson, Sofie Herou Löf och Linn Tenblad

 

En kokbok med mycket tips, idéer och enkla recept. Vår grundtanke är att recepten ska vara enkla att göra, att det ska gå snabbt och att man ska kunna laga maten på det man har hemma. Utifrån vår kunskap har vi förstått att matlagning kan skapa både problem och glädje i vardagen. Vi vill få bort problematiken eftersom vi anser att mat är en viktig del i en bra hälsa.

 

Lätt att laga UF är fem tjejer från Birger Sjöbergsgymnasiet i Vänersborg som under det sista året på ekonomiprogrammet har fått i uppgift att driva ett UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet. Under ett läsår får man starta, driva och avveckla ett företag.

 

Limiterad utgåva. Kontakta oss om du vill köpa boken

 

Prenumerera på

Nyheter och Erbjudanden

Information om nya böcker, vår podcast och andra roliga projekt!