Böcker

Tallbergs Förlag AB. Copyright @ All Rights Reserved.

Jag är Linus

-En pojke med snippa

-Camilla Gisslow

 

 

Hur kan det kännas att vara en pojke fast en har en snippa?

Och hur vill Linus att andra ska vara mot honom?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Köp boken här

 

Jag är Tintin och Elsa

-Både en pojke, en flicka eller mittemellan

-Camilla Gisslow

 

Hur kan det kännas att vara både en flicka och en pojke, fast en har en snopp eller snippa?

Och hur vill Tintin/Elsa att andra ska vara mot hen?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Köp boken här

 

Att vara Alice

-Marcus Tallberg

 

 

Alice är en vanlig tjej med helt vanliga drömmar. Förutom att alla andra har kallat henne Oliver sen den dag hon föddes. Det här är hennes historia.

 

Hon träffar Ursula Undress, en av de lokala Drag Queens som finns i staden, som tar Alice under sina vingar. Ursulas riktiga namn är Vincent, en genderfluid prinsessa, och tillsammans försöker de få deras drömmar att gå i uppfyllelse. Kampen som Alice utkämpar är äkta och när hon vaknar upp på sjukhuset vet hon att allting kommer att förändras.

 

Läs mer om Marcus här.

 

VI SAMARBETAR MED RFSL

5% av bokens pris skänks till förmån för RFSL:s arbete med transpersoners mänskliga rättigheter.

 

Köp boken här.

 

Splittrat glas

-Marcus Tallberg

 

 

Detta är en berättelse baserad på verkliga händelser, om kärlek och vänskap, om familjen, att hitta kärleken och förlora den. En berättelse om strävan efter lycka.

 

Mikaels familj har en mycket komplicerad historia som började den dagen fadern begär skilsmässa. Mikaels bästa vän Bella har starka åsikter tills den dag hon lär sig en värdefull läxa. Osynliga Kasper vill vara mer än bara en person som alla kan lita på. Erik upptäcker den mörka sanningen om sitt förflutna.

 

Läs mer om Marcus här.

 

Köp boken här

 

Bögjävel

-Marcus Tallberg och Emma Björck

 

 

Det handlar om en vänskap som är så stark att inget kan klippa sönder det starka bandet mellan dem - och om deras två helt olika liv.

 

Mattias är en lite hysterisk kille som kämpar med att hitta sig själv i en värld där familjen, skolan och känslor försvårar allt. I skolan är han osynlig och den enda vännen han har är Tove.

 

Tove är populär, snygg, ödmjuk och naiv. Det blir problem för henne när hon väljer att sätta sin tillit till fel person och för första gången i sitt liv känner hon att inte ens Gud kan hjälpa henne rätt. Det perfekta livet som hon utåt sett har fallerar och det hjälper inte att Mattias helt plötsligt börjar bete sig konstigt - alltså mer än vad han brukar...

 

Läs mer om Emma här.

 

Köp boken här

 

Veckopojkvännen

-Emil Åkerö

 

 

Caspar och David träffas på Linköpings resecentrum till och ifrån olika ställen. Utan att förstå hur eller varför så  dras de till varandra och inleder en relation som får dem att pröva och ifrågasätta sina ideal och bakgrunder.

 

De kommer överens att pröva att bli pojkvänner för en hel vecka, de flyttar ihop och måste lära känna varandra snabbt. Hur ska deras förhållande forma sig? Vilka konflikter uppstår? Den stora konflikten mellan dem blir snarare hur de ska förhålla sig till omgivningen än till sig själva.

 

Läs mer om Emil här.

 

Köp boken här

 

Hjärtats skimmer

-Samuel Karlsson

 

Hennes liv är som söderns floder. Ett ständigt flöde. En rörelse utan slut. Hon lever med hjärtat som bräcklig kompass. Varje andetag är laddat av passion – till livet, skapandet och människorna hon älskar. För Carson McCullers har kärleken inga förutbestämda ramar. Hon älskar och brinner i varje ögonblick med hjärtat i handen. Hon lever tillsammans med en man men blir förälskad i en kvinna och låter inte förutbestämda normer eller konventioner sätta några gränser för sin passion.

 

Hjärtats skimmer är inte någon biografi utan en skönlitterär historia där författaren Samuel Karlsson fokuserar på Carsons McCullers kamp med livet, skapandet och kärleken. Den skildrar hur hon kämpar sig fram i en mansdominerad värld för att få ut sin första bok i en rad av kontroversiella böcker. ”Hjärtats Skimmer” handlar också om hur hon låter sitt hjärtas längtan styra över sina val i livet.

 

Läs mer om Samuel här.

 

Köp boken här

Jag är Bella

-En flicka med snopp

-Camilla Gisslow

 

Hur kan det kännas att vara en flicka fast en har en snopp?

Och hur vill Bella att andra ska var mot henne?

 

Illustratör: Klaudia Drabikowska.

 

Läs mer om Camilla här.

 

Köp boken här

 

Kom ut, Kom in

-Andrés Esteche

 

Vi tar friheten för givet. Vi tar demokrati för givet. Men det är inte en självklarhet för alla.

 

I den här boken möter vi sex HBTQ-personer som har flytt från krig, från dödshot, från blod och från misshandel. De kommer till Sverige och har med sig individuella bagage i hopp om att de ska få leva i säkerhet. Men även här finns det svårigheter. När man är van vid att det är lika med döden att älska någon av samma kön eller att identifiera sig som något annat kön än det man föddes med, är det inte lätt att berätta det för en helt främmande person. En person som inte kan språket. Och när tolken dessutom är en vän till familjen försvåras allt ytterligare. Vad skulle du ha gjort?

 

Läs mer om Andrés här.

 

Köp boken här

Come out, Come in

-Andrés Estche

 

We take freedom for granted. We take democracy for granted. But that is not the case for everyone.

 

In this book you'll hear from six hbtq-people. They have fled from war, death threats, blood and assault. They travel to Sweden with their own individual emotional baggage, in the hope that they will be safe here. But there are difficulties here as well. When you are used to a reality where loving someone of the same sex, or identifying as something other than the gender you were born as equals death, how easy do you think it is to tell a perfect stranger about this? A stranger who doesn't understand your language. And then you realise that the interpreter is a friend of the family. What would you have done?

 

Läs mer om Andrés här.

 

Köp boken här

De kallar mig bög

-David Zaar

 

I flera år blev jag kränkt på grund av min bisexualitet och jag fick dagligen utstå diverse skällsord från människor i min omgivning. Det var inte lätt att växa upp i en småstad utan någon som helst möjlighet att någonsin kunna vara anonym.

 

En dag satt jag i hallen med en kniv mot min handled, men jag skar inte. De som kränkte mig skulle inte få vinna, jag skulle visa att jag var starkare än dem. Jag har fått arbeta hårt för det jag velat uppnå och för att nå mina mål och visioner. Målet var att flytta till Stockholm och göra mig en karriär. Jag ville visa de som utsatte mig för kränkningar att jag minsann skulle lyckas med mina mål i livet.

 

Det är där jag befinner mig nu. Jag har lyckats. Välkommen att följa med på min resa.

 

Läs mer om David snart.

 

Köp boken här

Spegeln i rummet utanför

-Stina Nilsson bassell

 

Året är 1673. En kvinna flyr för sitt liv. Elsas make och systerdotter har avrättats till följd av det brutala mord Elsa bevittnade. Utklädd till man sitter hon upp på hästryggen för att försöka undkomma mannen som förföljer henne.

 

Året är 2006. Efter att ha tröttnat på både sin makes och tonårsdotters svåra humör besöker Suset en äldre kvinna i den lilla byn på Norra Finnö. Där kommer hon över en gammal skrivbok som tar henne bakåt i tiden, till år 1673.

 

Detta är en fiktiv berättelse inspirerad av en avrättning som skedde i Finnveden i Småland år 1673.

 

Läs mer om Stina här.

 

Köp boken här

Kvinnornas Hus

-Lotta Lundh

 

Kvinnornas hus handlar om mäns våld mot kvinnor.

 

Det går inte att se vem som är förövare, det går inte att se vem som drabbas.

 

Det är sommar i den lilla värmländska staden Lövvik. Idyllen rämnar när två lik dyker upp i vattnet som rinner genom centrum. Båda är täckta av märken som tyder på långvarig misshandel. Kriminalaren Lars Blom inser snart att han jagar en seriemördare. Kommer han att kunna lösa fallet innan nya offer dyker upp?

 

Läs mer om Lotta här.

 

Köp boken här

Kraften

-Elin Frykholm och Marcus Tallberg

 

Efter Katastrofens tid, då världens isar smälte, beslutade världens stormakter att enas under en flagg och resultatet blev Ela. Presidenten styr landet och dess provinser i hopp om att återställa världen till dess glansdagar, men hans metoder är diskutabla. Det finns grupper som inte håller med om hans tillvägagångssätt och terrorattacker är vanligt förekommande. Det är framförallt ett folkslag som framträtt under Katastrofen som ligger bakom attackerna. Människor med krafter.

 

Bionbyr, presidentens skola för utbildning av soldater, kommer till Freijas hemstad och hon vet att om ska kunna rädda sitt barndomshem måste hon bli uttagen. Första året blir svårare än hon trott. Freija börjar inse hur långt Myndigheten har gått för att bevara världens hemligheter. Och vad är det för märkliga syner hon får?

 

Läs mer om Elin här.

 

Köp boken här

Lätt att Laga

-Emma Thuresson, Maja Kööhler, Maja Larsson, Sofie Herou Löf och Linn Tengblad

 

En kokbok med mycket tips, idéer och enkla recept. Vår grundtanke är att recepten ska vara enkla att göra, att det ska gå snabbt och att man ska kunna laga maten på det man har hemma. Utifrån vår kunskap har vi förstått att matlagning kan skapa både problem och glädje i vardagen. Vi vill få bort problematiken eftersom vi anser att mat är en viktig del i en bra hälsa.

 

Lätt att laga UF är fem tjejer från Birger Sjöbergsgymnasiet i Vänersborg som under det sista året på ekonomiprogrammet har fått i uppgift att driva ett UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet. Under ett läsår får man starta, driva och avveckla ett företag.

 

Limiterad utgåva. Kontakta oss om du vill köpa boken

Prenumerera på

Nyheter och Erbjudanden

Information om nya böcker, vår podcast och andra roliga projekt!

 
Jag godkänner och vet att jag när som helst kan ångra mig genom att avregistrera mig via ett nyhetsbrev eller genom att skicka ett mail till info@tallbergsforlag.se