Dinomania

Dinomania är ett strategiskt dinosauriekortspel som blir mer och mer spännande för varje kort som spelas. Målet är att bli den första spelaren som blir av med alla sina kort och de resterande spelarna får straffpoäng.

 

När en spelare har kommit upp i maximalt antal straffpoäng vinner den spelaren som har lägst poäng. Men du! Se upp för T-rex. Rraawr!

 

 

Read in English

 

Tacksamhetsväggen - en sida som är dedikerad till personerna som hjälpte till att skapa det första utkastet av spelet

 

Köp spelet!

 

Hur går spelet till?

 

Om ni spelar 2-3 spelare börjar alla med 7 kort och om ni är 4-6 spelare rekommenderar vi att ni börjar med 6 kort. Lägg resterande kort i en hög mitt på bordet så att alla kan nå! Målet är att bli av med alla kort så fort som möjligt. När en spelare blivit av med alla sina kort räknar resterande spelare ihop poängen som står på korten som de har kvar i handen. När en spelare har kommit upp i maximalt antal straffpoäng, som vi rekommenderar är 73 poäng, vinner spelaren som har lägst!

 

Låt den yngsta börja, eller välj själva (kanske den som behöver mest hjälp?)

 

Om du inte kan, eller vill, spela ett kort så måste du dra ett kort från korthögen. Turen går över till nästa spelare. Akta dig för T-rex! När korthögen är slut, blanda enkelt med alla spelade kort och fortsätt spela! Om det verkligen inte finns några fler kort att dra - så dra inga fler kort (liksom duh)!

 

T-rex är värt 36 poäng. Så se till att bli av med det kortet så fort du kan. Det är inte så lätt dock. Du kan bara bli av med det röda T-rexkortet genom event-kort, eller genom att sabotera en annan spelare (exempelvis med kortet "En generös gåva"). Du kan också hoppas på att någon spelare drar kortet när de saboterar för sig själva med kortet "Girig". Glöm inte bort att använda ditt bästa poker face!

 

När ett spelat kort är aktivt i mer än en tur, placera det framför dig - särskilt om du lider av dåligt närminne. Försök också komma ihåg hur många turer som har gått på kortet, använd exempelvis tärningar eller små pappersbitar, vad som helst, var kreativ! ;)

När du bara har tre kort kvar på handen så måste du skrika "Dinomania", eller ditt bästa dinosaurievrål, eller bara något ljud som indikerar att du har tre kort kvar. För om du inte gör det - då får du 10 straffpoäng bara så där.

 

Om du fortfarande inte förstår hur man spelar, eller om korten låter för avancerade, ifall farmor klagar på att hon aldrig vinner - bara börja spela, följ instruktionerna på korten och spela efter de regler som passar dig. Det finns alltså fler än ett sätt att tolka korten!

Visst låter det kul?

 

Prenumerera på

Nyheter och Erbjudanden

Information om nya böcker, vår podcast och andra roliga projekt!

 

Bjud oss på en fika! Swisha till 123 322 81 86.

Tallbergs Förlag Facebook
Tallbergs Förlag Twitter

Tallbergs Förlag AB. Copyright @ All Rights Reserved.

Tallbergs Förlag AB

Sverkersvägen 10

17754 JÄRFÄLLA

 

info@tallbergsforlag.se