Skrivkurser

Tallbergs Förlag AB. Copyright @ All Rights Reserved.

bygg skrivkursen utifrån era behov och önskemål

 

Under fyra dagar varvas föreläsningar, workshops och skrivövningar med inspirerande aktiviteter och gemensamma måltider.

 

Har du en längtan efter att få skriva? Behöver du hjälp med att hitta inspirationen, eller har du inspiration men vet inte hur du ska börja?

 

Tallbergs Förlag erbjuder skrivkurser som passar både dig som har erfarenhet men även för dig som är helt ny. Det enda som behövs är ett brinnande intresse och modet att våga.

 

Kursen är fyra dagar i grunden men det går självklart bra att plocka ut eller lägga till segment från kursen för att anpassas efter er grupp. Vi väljer tillvalsaktiviteter, datum och plats i samråd med er. Det går självklart att kombinera kursledarna och få båda vid samma tillfälle!

 

Minsta deltagare i kursen är 10 personer.

 

Är det något du saknar? Vi skapar utifrån ditt behov. Tveka inte att höra av dig till kristina@tallbergsforlag.se!

 

#AlwaysBeYourself

 

 

Att våga skriva tabu - med Marcus Tallberg

 

Marcus Tallberg - författaren bakom ”Att vara Alice”, ”Bögjävel” och ”Splittrat Glas” - bröt reglerna genom att skapa ett eget förlag för att få ut mer minoritetslitteratur.

 

I kursen pratar vi om hur vi skapar minnesvärda karaktärer, skriver realistisk dialog och hur vi kan använda oss av våra egna erfarenheter till berättelser som andra kan uppskatta. Hur skriver man om det som man kanske inte vågar prata om?

 

Kursen består av 15 delmoment varav 5 går att fördjupa sig i. Kursen avslutas med hur du som författare skickar in ditt manus, hur du jobbar med en redaktör och föreläggare, vad du ska tänka på med marknadsföring och sånt praktiskt.

 

 

 

Urval av delmoment från kursen:

 

2. Marcus uppväxt

Hur vänder man något negativt till något positivt? Marcus berättar om sin depression och ångest, om alkoholmissbruk, sexmissbruk och om de öden som har format honom till den han är idag.

 

3. Hitta idéer - Grund (Momentet går att fördjupa sig i)

De mest kraftfulla historier finns inom dig, men det ska inte stoppa dig från att se, känna, höra vad som händer runt omkring dig. Hur identifierar du och utvecklar starka idéer?

 

7. Skapa en handlingsstruktur - Grund (Momentet går att fördjupa sig i)

Grundtips på hur du kan få en struktur i din handling. Vad kan du tänka på? Det finns några regler som kan vara bra att känna till och här får du reda på dem.

 

9. Kontrovers och tabu

Var ärlig mot dig själv och din bok. Våga skriva det som ingen vågar skriva om och se hur kraftfullt det kan bli.

 

 

 

Att skildra sex - med Emil Åkerö

 

Emil Åkerö, utbildad vid bland annat Bona Folkhögskolas skrivarlinje och författare till romanen Veckopojkvännen räds inte för att skildra sex i, och gör det enligt kritikerna bra. Att skriva sexscener kan vara svårt, pinsamt och bli dåligt, det finns till och med ett pris för den sämsta sexscenen i litteraturen. Emils förhållningssätt till sexscener är att använda dem som ett dramaturgiskt redskap, de ska alltid fylla en funktion för att gestalta något och föra historien framåt.

 

Kursen består av 15 delmoment varav 3 går att fördjupa sig i. Kursen avslutas med hur du som författare skickar in ditt manus, hur du jobbar med en redaktör och föreläggare, vad du ska tänka på med marknadsföring och sånt praktiskt.

 

 

 

 

Urval av delmoment från kursen:

 

3. Hur görs sex?

När vi vet vad sex är behöver vi prata om hur det går till, och framförallt beskrivs. Här går vi igenom gestaltning och sexuell praktik.

 

5. Köttklubbor och våta grottor – klichéer att undvika

I skrivandet är det viktigt att undvika klichéer, här går vi igenom vilka liknelser som vi bör undvika och vilka som fungerar.

 

6. Sex och dramaturgi – hur sex kan gestalta vad som händer (går att fördjupa sig i)

Redan de gamla grekerna hade koll på dramaturgiska kurvor, och på sex. Här kombinerar vi dessa genom att prata om hur sex kan användas för att förstärka händelser, gester och känslor i den litterära texten.

 

8. Dialog under sex (Momentet går att fördjupa sig i)

Hur undviker man pinsamt dirty talk i en scen som ska vara romantisk? Vi jobbar med dialogen och vad som passar när.

 

Prenumerera på

Nyheter och Erbjudanden

Information om nya böcker, vår podcast och andra roliga projekt!

 
Jag godkänner och vet att jag när som helst kan ångra mig genom att avregistrera mig via ett nyhetsbrev eller genom att skicka ett mail till info@tallbergsforlag.se